Muziek

Rstick3Muziek door Fred de la Tourette is hiernaast met de muziekspeler te beluisteren.

Fred de la Tourette

De muzikale carrière van Fred de la Tourette verdient geen schoonheidsprijs. In de jaren tachtig werd hij uit verschillende bands gezet en in de jaren negentig uit een grungeband omdat hij geen baard wilde laten staan. Desondanks speelde hij korte tijd basgitaar in twintig verschillende bands, waaronder: Emerson, Lake and De La Tourette, De Sportschapen, The Fifth Beatles, The Irish TrendsettersPopulaire Populieren, HottentottententententoonstellingDe Achmeds en de progmetal-band Pessarium.

Eind jaren negentig werd hij aangenomen als componist van reclamemuziek in een grote studio, maar ook daar vloog hij er na verloop van tijd uit vanwege een meningsverschil met de personeelschef. Deze had het niet op prijs gesteld dat Fred diens vintage gitaar, een Gibson Les Paul uit 1959, per ongeluk had laten vallen, waardoor het instrument drastisch in waarde daalde. De klanten uit de reclamewereld vonden bovendien dat Fred te weinig cocaïne gebruikte.

Fred besloot zich niet meer aan anderen te binden en ging verder met zichzelf. In zijn opnames bespeelt hij de instrumenten, maar hij is ongewenst zanger. Met zijn Nederlandstalige liedjes hoopt hij ooit op nummer 1 te komen in de Tsjechische Top 40 en van daaruit de onderschatte Nederlandse taal door Europa te verspreiden, de zee in te leiden en uiteindelijk op andere continenten te doen aanslaan. Als streefdatum voor dat laatste heeft hij 8 maart 2012 in gedachten.

Zijn eerste cd Half Mens, Half Asperge verscheen in 2000, Joyriden in de Methadonbus in 2003 en Amateur Astronaut zal vermoedelijk eind 2010 klaar zijn.