Ik zeg haha

WoefVeel mensen ergeren zich aan die energiereclamecampagne met Natasja de Hond en Maurice Froger. De Taalunie heeft zich er zelfs over opgewonden omdat de zin xe2x80x9cIk zeg doen!xe2x80x9d fout is. Er moeten namelijk aanhalingstekens in. Bij de Unie denkt men dat mensen deze fout gaan overnemen en dat ze daardoor nog slechter gaan schrijven dan ze reeds doen.

Ik vind die reclameboodschap erg leuk en kan ze niet genoeg zien. Op elke Abri die ik passeer, kijk ik even of Maurice of Natasja er soms op staan. Die campagne is zo achterlijk dat je er alleen maar om kunt schateren. Wie zich ervoor leent om zo op een affiche te staan, ongeacht hoeveel geld je er ook voor krijgt, vind ik nog achterlijker dan het achtereind van een Renxc3xa9 Froger. De campagne is aan alle kanten onbedoeld grappig en volgens mij gemaakt door een stel jongeren dat gezakt is voor hun eindexamen. Als iemand, die iets aan het zeggen is, zegt: xe2x80x9cIk zegxe2x80x9d, dan ben ik bijvoorbeeld al weg. Je kunt me dan vinden onder de tafel.

En dan de suffe BNxe2x80x99er keuze in die campagne. Wilde Andrxc3xa9 Rieu niet of zo? Of mocht hij niet meedoen omdat hij geen elektrische viool heeft? En was Koos Postema bezet? De keuze voor Natasja kan ik nog een beetje begrijpen, want die komt best betrouwbaar over en ik zou maandverband dat zij aanprijst meteen kopen, maar Maurice? Steeds als ik zijn veelvuldig gexc3xabnquxc3xaateerde kratersnuit zie, schieten me alternatieve teksten te binnen als: xe2x80x9cIemand vals beschuldigen? Ik zeg doen!xe2x80x9d Of: xe2x80x9cMaurice de Hond: xe2x80x98Ik zeg: “woef!”‘”

2 Responses to “Ik zeg haha”

  1. Barnie Conman says:

    En wat vindt de Taalunie van de spatie tussen “Energie” en “Maatschappij”? Of geloven ze daar dat de energie 100% Nederlands is?
    Het wachten is nog op IJzeren Rita die, rechtdoorzee als zij is, ook al oproept tot doen. Zonder aanhalingstekens, natuurlijk.
    Hm… Trotsch Op Nederlandsche Energie Maatschappij?

  2. Robert says:

    Tegenwoordig schrijft iedereen alles wat los en vastzit los van elkaar.

Leave a Reply