Stef Stuntpiloot

StefGisteren speelde ik het gezelschapsspel xe2x80x98Stef Stuntpilootxe2x80x99. Het is een heel gemakkelijk spel, want het is bedoeld voor kinderen van 4. Stef zit in zijn vliegtuigje en draait aan een staaf rond over het speelveld. Elke speler heeft drie fiches en als je niks doet, vliegt of buitelt Stef tegen je fiches aan, die dan in een vergaarbakje vallen. Je kunt voorkomen dat Stef tegen je fiches aanvliegt door op een soort wipje te drukken dat elke speler voor zich heeft. Dat wipje komt dan tegen Stef aan en daardoor vliegt hij weer omhoog, aan jouw fiches voorbij. Als je er behendig in bent, kun je Stef regelrecht op de fiches van je medespelers af sturen.

Vorig jaar was het spel zo populair onder studenten dat de fabrikant het nu uit de handel heeft genomen. De studenten misbruikten het namelijk als drankspel: wie verloor moest drinken. Er waren ook studenten die het als strippokervariant gebruikten: wie verloor moest een kledingstuk uittrekken. Bovendien waren er studenten politicologie die het gebruikten als politiek spel: wie verloor moest bij de Europese verkiezingen stemmen op de PVV. Redenen genoeg dus om dat spel uit de handel te nemen, vond die saaie en flauwe fabrikant. En wie worden hier weer de dupe van? Juist, kinderen van 4 en ouder. Om dat spel te spelen moet je tegenwoordig dus naar het Spultsjesmuseum, helemaal in het Friese Abbegaasterketting, maar dat had ik er graag voor over.

2 Responses to “Stef Stuntpiloot”

  1. Miranda says:

    Erg grappig. Ik heb hem dus nxc3xa9t op tijd gekocht. Gisteravond ook weer veel slachtoffers van Stef.

  2. Robert says:

    Die stoute Stef!

Leave a Reply