Draconische maatregelen

Elcocula_2Een paar jaar geleden voorspelden sommige deskundigen uit de muziekindustrie (andere omschrijving voor door platenmaatschappijen jarenlang besodemieterde popsterren) dat platenmaatschappijen zouden terugvechten nu ze inkomsten missen door downloads. Andy Partridge van de groep XTC, zei bijvoorbeeld in 2007: “Ze zullen proberen om tussen jou en je internetaansluiting te komen, zodat je meer voor je aansluiting moet gaan betalen als je muziek wilt downloaden.”

Ik dacht dat dit nooit zou gebeuren, maar nu begint iets soortgelijks dichterbij te komen. Kijk maar wat een commissie onder leiding van Onze Vaderlandse Dracula nu voorstelt:

Den Haag, 23 juni. Internetgebruikers moeten enkele euro’s per jaar meer betalen voor hun internetaansluiting om zo kranten te steunen. Dat bepleit een commissie onder leiding van oud-politicus Elco Brinkman in een rapport over de gedrukte pers dat vandaag is gepresenteerd. (bron: www.nrc.nl)

One Response to “Draconische maatregelen”

  1. Diane says:

    Toevallig zag ik het spel weer in een speelgoedzaak in Utrecht liggen. Dus niet getreurd, het is er nog ondanks die achterlijke pvv-ers.

Leave a Reply