Vliegmirakel

In de top tien van de meest onderschatte dieren staat de vlieg op een hoge plaats. Het dier kan zo goed vliegen dat die twee Joint Strike Fighters van tegenwoordig er niets bij voorstellen. Ga daar maar eens aan staan als je ook nog een slurf met je mee moet torsen.

Gisterochtend zag ik hier op kantoor een vlieg die in hoge nood verkeerde. Hij lag namelijk in de wc en het leek alsof hij dood was. Een collega had over hem heen geplast en ik besloot het dier snel uit zijn lijden te verlossen door door te trekken.

Nadat het geborrel voorbij was, kwam de vlieg weer bovendrijven en spartelde een beetje. Hij leefde dus nog! Ik kreeg meteen enorm medelijden met deze heuse je maintiendrai-vlieg en besloot hem te verplegen.

Met een stukje wc-papier viste ik hem uit de toiletpot en legde hem op de rand van de wasbak op een droog stukje toiletpapier. Het dier liep er langzaam overheen en maakte zichzelf zo droog. Briljant!

Ik legde het ziekbed van pleepapier inclusief patiënt dichtbij de verwarming en liet de natuur zijn helende werk doen. Een kwartier later was de vlieg al kwiek met zijn vleugeltjes aan het klapperen en aan het eind van minuut 17 steeg hij op en vloog naar mijn collega, waar hij tevreden op plaats nam en zijn voorpootjes begon te wassen. (Mijn collega doucht zich altijd ‘s avonds in plaats van ‘s ochtends en dat vind ik zeer vliegvriendelijk.)

Vanochtend kwam ik weer op kantoor en tot mijn grote blijdschap bleek de vlieg nog steeds te leven. Het is vandaag aangenaam warm en ik zet straks een raam open, zodat Maxime, zoals wij hem hier langzaam zijn gaan noemen, de wijde wereld in kan.

2 Responses to “Vliegmirakel”

  1. Anouska says:

    Hee je kunt nog steeds schrijven! Hoera!

  2. Benna Marconi says:

    Luctor et emergo, of, zoals onze opperzeeuw zou zeggen, “kworsl ek boov”.

Leave a Reply