Buren

BurenAls ik verhalen hoor die mensen vertellen over hun burenruzies, prijs ik me gelukkig dat ik daar geen last van heb. Ik deel een trappenhuis met acht mensen en dat zijn stuk voor stuk sociale, intelligente, knappe, lekker ruikende en fijne mensen die geld geven aan bedelaars, oude mensen helpen met oversteken, zieken bezoeken, elke maand geld overmaken naar verschillende goede doelen, elke dag een goede daad doen en keurig tien procent fooi geven in de horeca.
Als ik heel lang nadenk, vind ik wel wat negatieve eigenschappen van ze, maar die zijn eigenlijk de moeite van het vermelden niet waard. Zo is het misschien niet zo sociaal dat ze de gang van onze boxenruimte volstouwen met troep zodat je er niet meer door kunt, dat ze hun fietsen tegen het verbod van de brandweer in stallen in het trappenhuis en dat ze de ongewenste reclamepost die ze ontvangen gewoon op de grond gooien en er dan verder niet meer naar omkijken. Zo erg is dat niet en ze doen het gelukkig niet om mij te pesten, waardoor ik me er niet aan erger.
Als voorzorgsmaatregel tegen echte burenruzies heb ik een huurhuis waar ik snel weer wegkan en bewust geen tuin, want dat beperkt de kans op burenruzies drastisch. Afgelopen weekend heb ik weer een paar verhalen gehoord over buren waardoor ik dacht: het komt nooit meer goed met de mensheid. Zo was er een man die zijn buren terroriseerde omdat zij een boom in de tuin hadden die zijn schaduw wierp op het gedeelte van zijn terras waar hij in de zon wilde zitten. In plaats van zijn stoel te verschuiven, deed hij zijn buren liever van alles aan.
Ik moest daarbij denken aan de buurman van mijn arme oude moeder. Die heeft, toen zij met vakantie was, zijn nieuwe coniferen precies op de rooilijn geplaatst, zodat hij dertig centimeter van haar tuin heeft afgesnoept. Omdat zij geen zin had in een rechtszaak, kwam hij ermee weg.
Een ander verhaal ging over een buurman die elke avond als hij thuiskwam zijn busje voor het raam van de buren zette. Als hij het voor zijn eigen raam zou zetten, zou hij er xe2x80x99s avonds en in het weekend tegenaan moeten kijken en dat liet hij liever aan zijn buren over.
Ik denk dat oorlogen, berovingen, verkrachtingen, kernproeven en staatsgrepen bestaan omdat zulke buren bestaan. 

7 Responses to “Buren”

 1. Schone zustert says:

  Ik denk het ook. Buren kunnen zo enorm treiteren dat zelfs vredelievenden er agressief van worden.

 2. Michiel says:

  Ik heb onlangs een pied-a-terre genomen om mijn buren zo ver mogelijk van me vandaan te houden.

 3. Robert says:

  Als we alle vervelende buren nu eens in een Vinex-wijk naast elkaar laten wonen? O nee, nu klink ik als een moderne politicus.

 4. Leo says:

  Ach ik ben hier redelijk gelukkig met mijn buurtjes. Aan de ene kant een dame die echt geen enkele geluid maakt, behalve als ze de tuin aanveegt. Aan de andere kant twee mensen van onze leeftijd die weliswaar een enorme familie-en vriendenkring hebben, maar daarbij gelukkig niet houden van heel veel muzikale overlast. Wel is ongeveer iedere mooie dag (avond) afgelopen zomer reden geweest voor een barbecue met veel rook en stank, maar ja dat moet je er voor over hebben. Verder kunnen we hier lekker rustig leven. En bestelauto’s, die zijn in ons hofje verboden. Hoe lang nog is de vraag, want parkeerplekken zijn ook bij ons schaars geworden.

 5. Robert says:

  Waarom houden buren toch altijd zo van verbrand vlees?

 6. Roy says:

  De site in de link staan allemaal verhalen over en van vervelende buren.

  Neem een kijkje!
  http://www.vervelend.com

 7. Andrxc3xa9 de Hooge says:

  Sedert het laatste halfjaar van 2009 heeft onze buurvrouw goed de kolder in haar hoofd; minstens 10 tikken van de molen gehad (echt waar, ik overdrijf niet)!!!

  Deze buurvrouw is in het verleden opgenomen geweest (tot dwangbuis toe), niet bepaald vies van alcohol en heeft duidelijke psychische problemen!!!

  Ik woon met mijn moeder in Heerhugowaard. Ik heb zelf sedert 2004 al geen internet meer maar dit mens beweert postpakketten te krijgen, welke mijn moeder en ik via internet zouden bestellen en bij haar zouden laten bezorgen?!?!?! Wat een achterlijke idioterie dit nou is; Joost mag het weten!! Daarnaast zou ze brieven ontvangen welke mijn moeder zou hebben geschreven?!?!?

  Als je dan aan dat mens vraagt of ze die brieven en postpakketjes eens wil laten zien, dan kan ze dat niet en wil ze het ook niet!!!

  Ik heb zoiets van:

  Als je iemand beschuldigt, kom dan met overduidelijk bewijs en druk iemand die je verdenkt met zijn/haar neus op de feiten!!!

  Zo niet (als je geen “bewijs” hebt), hou dan je mond dicht!!!

  Het is ook al een aantal keren geweest, dat we ‘s avonds laat op bed lagen (zoals normale mensen) we wakker werden door dat gekke mens bij haar in de woonkamer zat te krijsen van HELP ME, HELP ME TOCH!!!

  Lekkere buurvrouw is dit he!!!

  Ze zeggen weleens: een goede buur is beter dan een verre vriend!! Nu dat is op deze vrouw absoluut niet van toepassing hoor!!!

Leave a Reply